POSTANITE I VI DEO AKCIJE „ZA ILIJIN PRVI KORAK“, POŠALJITE 856 NA 3030

Gradske vesti

Sremsku Mitrovicu prethodnog vikenda posetio je Ljubiša Šljivić, humanitarac koji pešači od Hrvatske do Kragujevca kako bi sakupio sredstva za lečenje četvorogodišnjeg Ilije Milanovića iz Kosjerića. Tim povodom i Grad Sremska Mitrovica se priključio akciji „Za Ilijin prvi korak“.

Četvorogodišnji Ilija Milanović iz Kosjerića boluje od paraplegije i potrebna mu je operacija matičnim ćelijama. Kako je rekao Šljivić, na ovu rutu se opredelio na osnovu unutrašnjeg poriva jer je 1995. godine došao u izbegličkoj koloni, kao beba, baš ovim putem. Krenuo je iz sela Biljane Donje u Hrvatskoj, a cilj mu je Kragujevac. Dodaje da mališana ne poznaje, a da mu je potrebna pomoć saznao je putem Fejsbuka.

Prijem za Ljubišu Šviljića organizovali su načelnici Vasilj Ševo i Dražen Riđošić, koji su iskazali veliko poštovanje prema humanom gestu ovog mladog momka.

Ljubiša je na svojim patikama ispisao broj na koji se može pomoći lečenje malog Ilije, a svi prisutni su apelovali na ljude da pošalju SMS sadržine 856 na 3030 i postanu deo ove humane akcije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *