POTPISANI UGOVORI ZA ENERGETSKU SANACIJU KUĆA I STANOVA SA 87 KORISNIKA

Gradske vesti

Vlasnici kuća i stanova, kojima su odobrene subvencije za realizaciju mera energetske sanacije, potpisali su ugovore u Gradskoj kući. Grad Sremska Mitrovica je za ovu namenu izdvojio tri miliona dinara, koliko je opredelilo i Ministarstva rudarstva i energetike.

Tako se sremskomitrovačka lokalna samouprava našla među 67 opština koje su dobile sredstva na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike.

Kako je rekao Miloš Mišković, predsednik Komisije za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, potpisano je 87 ugovora sa građanima koji su prošli na ovom konkursu i koji su ispunili uslove za energetsku sanaciju svojih porodičnih kuća i stanova. S obzirom na veliku zainteresovanost i pozitivne efekte programa, Grad Sremska Mitrovica je i za sledeću godinu u svom budžetu predvideo sredstva za ovu namenu, i to u uvećanom iznosu.

Od 87 odobrenih prijava na teritoriji naše lokalne samouprave, najviše građana je bilo zainteresovano za zamenu stolarije, a subvencionisane su i još dve mere – ugradnja termičke izolacije zidova i krovova i nabavka i ugradnja kotlova na gas, biomasu i pelet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *