ZA EKONOMSKO OSNAŽIVANJE IZBEGLIH I RASELJENIH LICA U VOJVODINI 10 MILIONA DINARA

Društvo

U Pokrajinskoj vladi danas je uručen 51 ugovor za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica, ukupne vrednosti 10 miliona dinara, koji se realizuju preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Ovaj vid pomoći namenjen je ekonomskom osnaživanju žena koje su imale ili imaju status izbeglog, prognanog ili raseljenog lica, kao i izbeglim i raseljenim licima za kupovinu mehanizacije, opreme, alata i mašina za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti.

– Gotovo da nema opštine u Vojvodini u kojoj nismo realizovali ovaj vid podrške. Od 2016. do danas više od 450 korisnika dobilo je pomoć za ekonomsko osnaživanje s ciljem stvaranja jednakih i ravnopravnih uslova – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon uručenja ugovora.

On je istakao da je plan da u novoj budžetskoj godini za ovaj vid podrške budu izdvojena još značajnija sredstva.

– Planiramo da trajno rešimo i stambeno pitanje porodica koje do sada to još nisu rešile. Želimo da prevaziđemo sve probleme koji su nastali devedesetih godina i time ispunimo ne samo profesionalnu već i ljudsku dužnost – da solidarnošću i idvajanjem sve više sredstava te ljude potpuno integrišemo u društvo – istakao je Mirović.

Predsednik je podsetio i na to da je u prvoj polovini godine za ekonomsko osnaživanje preko Fonda obezbeđeno četiri miliona dinara, što znači da je tokom 2021. godine za ovaj vid pomoći izdvojeno ukupno 14 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *