PARTIZANOVOM IGRALIŠTU VRAĆA SE STARI SJAJ

Gradske vesti

Radovima na rekonstrukciji „Partizanovog” igrališta Grad Sremska Mitrovica nastavlja ulaganja u sportske objekte. Prva faza obnove je okončana postavljanjem konstrukcije za tribine, golova i gumirane multifunkcionalne podloge, a druga faza je predviđena za početak 2022. godine.

Planirano je da „Partizanovo” igralište ponovo bude objekat otvorenog tipa namenjen za različite vrste sportova, ali i održavanje brojnih kulturno-umetničkih manifestacija. Radovi u prvoj fazi rekonstrukcije podrazumevali su postavljanje konstrukcije za tribine, postavljanje golova, asfaltne baze i gumirane multifunkcionalne podloge. Teren je danas obišao Petar Samardžić zamenik gradonačelenice,

– Odlučili smo da ovom igralištu vratimo nekadašnji sjaj, da omogućimo da se posle nekoliko decenija ovde ponovo održavaju sportska i školska takmičenja ali i brojne kulturno-umetničke manifestacije. Prva faza rekonstrukcije je upravo okončana, postavljanjem golova i gumirane multifunkcionalne podloge, a njoj su prethodile sanacija tribina, odnosno konstrukcija za postavljanje tribina, kao i asfaltna podloga koja se nalazi ispod gumirane. Druga faza predviđena je za nekoliko meseci i podrazumeva postavljanje LED reflektora, uređenje svlačionica i postavljanje stolica na tribine. Možemo očekivati da će biti omogućeno, na proleće sledeće godine, kad bude lepo vreme, da se na ovom modernom igralištu otvorenog tipa, održavaju, kao nekada, sportska takmičenja i turniri, što će sada biti u mogućnosti i u noćnim uslovima. Radovi su finansiran od strane Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport u vrednosti od 5,7 miliona dinara – rekao je Samardžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *