POKRAJINSKA VLADA NASTAVLJA DA ULAŽE U SREMSKU MITROVICU

Gradske vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović boravio je u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici. On je zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport Danom Bastom i pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Zoranom Gojkovićem obišao nedavno renovirani multifinkcionalni teren Sokolskog društva, kao i radove na izgradnji fiskulturne sale pri Osnovnoj školi „Jovan Popović“. Na kraju posete obišli su Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

Pokrajina u proteklih pet godina uložila više od 230 miliona dinara u Opštu bolnicu u tom gradu i nabavku nove medicinske opreme, izjavio je Mirović, ističući da je u toku priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju tog objekta.

Mirović je obišao Službu za radiološku dijagnostiku, gde su smešteni najsavremeniji medicinski aparati, poput pokretnog rendgena i elektronoža, čiju je nabavku preko Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo finansirala Pokrajinska vlada.

„U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, na Odeljenju za radiologiju, u uslovima kovida, zabeležen je dvostruko veći broj rendgenskih pregleda i to je ilustracija truda, angažovanosti i posvećenosti zdravstvenih radnika u ovoj i drugim bolnicama u našoj zemlji, na čemu smo im zahvalni“, rekao je predsednik Mirović i dodao da očekuje da Kancelarija za javna ulaganja u narednom periodu pristupi rekonstrukciji objekta te bolnice.

On je ovom prilikom obišao i radove vredne gotovo 100 miliona dinara na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale, izgrađene 1971. godine, koja pripada novom objektu Osnovne škole „Jovan Popović“, kao i rekonstruisani sportski teren u okviru Sokolskog doma „Partizan“.

– Radovi na kompletnoj rekonstrukciji školske sale odvijaju se predviđenom dinamikom i očekujemo da će đaci na proleće imati nastavu fizičkog u bezbednom i funkcionalnom sportskom objektu – izjavio je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada od 2016. godine kontinuirano investirala u projekte u Sremskom okrugu, poput industrijskih zona i lokalne putne infrastrukture, te je najavio da će ulaganja biti nastavljena i u narednoj godini.

– Očekujemo da budžet AP Vojvodine za 2022. godinu bude usvojen 16. decembra i nakon toga već od januara pristupićemo novom investicionom ciklusu. I dalje držimo visok nivo kapitalnih ulaganja u odnosu na ukupan budžet, oko 26-27 procenata, što garantuje nove investicije i naš doprinos rastu BDP-a, ali i konkretne projekte koji će omogućiti da ljudi žive bolje u svojim sredinama – naveo je Mirović.

Kako je istakla gradonačelnica Svetlana Milovanović, Grad Sremska Mitrovica ima odličnu saradnju sa Pokrajinskom vladom, koja izdvaja značajna sredstva za projekte koji se realizuju u gradu na Savi. Milovanović se zahvalila Pokrajinskoj vladi na podršci, istakavši uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *