U HOTELU “SREM” U SREMSKOJ MITROVICI ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

Gradske vesti

Regionalna konferencija za mlade poljoprivrednike održana je u Hotelu „Srem” u Sremskoj Mitrovici.  Konferencija je održana u okviru projekta tehničke pomoći „Jačanje kapaciteta za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike”, koji finansira Evropska unija. Učesnicima su predstavljeni IPARD fondovi za mlade poljoprivrednike, a organizator konferencije bilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Cilj konferencije je informisanje mladih poljoprivrednika o nacionalnom programu ruralnog razvoja i relevantnim podsticajima, procesu pregovora Republike Srbije i EU u oblasti poljoprivrede, kao i o podršci Evropske unije mladim poljoprivrednicima.

Kako su istakli predstavnici Ministarstva, kao podrška mladim poljoprivrednicima, počevši od 2017. godine, raspisana su tri  javna konkursa putem kojih je za oko 5.000 korisnika, pre svega mladih poljoprivrednika, isplaćeno preko 35 miliona evra. Podrška mladim poljoprivrednicima nastaviće se i u narednom periodu, saopšteno je na konferenciji. 

Bila je ovo dobra prilika da se razmene iskustva, da se čuju planovi i rezimiraju dosadašnji rezultati, ali pre svega da se predoče mogućnosti mladim poljoprivrednicima i ostalim korisnicima, na koji način mogu da unaprede svoje poslovanje ali i  povećaju svoje prihode preko direktne pomoći i finansiranjem investicija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *