ATANASKOVIĆ U POSETI POŽAREVCU: RADIMO ZAJEDNIČKI NA PRIVREDNOM RAZVOJU

Ekonomija

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Požarevac, gde se sastala sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, a potom posetila porodičnu firmu „MILAMI“ koja se bavi proizvodnjom dečije obuće.

Ona je podvukla da je sa gradonačelnikom imala konstruktivan razgovor na kome su dogovoreni konkretni koraci ka poboljšanju privrednog ambijenta u Požarevcu.

Ministarka je podsetila da je u Požarevcu realizovan projekt Sanacije i adaptacije fasade zgrade zdanja Starog Načelstva u Požarevcu faza I i II, koja predstavlja arhitektonski jedinstveno zdanje. 

– Razgovarali smo i o budućim infrastrukturnim projektima, lokalna samouprava će pripremiti ono što je najvažnije za njihov grad, prevenstveno mislim na Slobodnu zonu. Pored toga, upoznala sam ih sa programima podrške za mala i srednja preduzeća za koje mogu da konkurišu – podvukla je ministarka.

Nakon obilaska firme „MILAMI“, Atanasković je navela da je ova firma osnovana kao porodična radionica, a da je danas oslikava moderna proizvodnja sa više od 500 maloprodajnih objekata širom zemlje.

– Ono što je takođe značajno je da su korisnik kolektivnog žiga „Čuvarkuća“. U ovoj i prošloj godini koristili su sredstva u okviru programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, kao i kovid sredstva – istakla je ona.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović zahvalio je ministarki na poseti i istakao značaj podrške koju Ministarstvo privrede pruža lokalnim samoupravama. Vlasnik firme „MILAMI“ Bojan Mišić istakao je da je ovo prvi put da im je ministar privrede u poseti i naveo da su sredstva koja su dobila u prethodnom periodu značajno pospešila i olakšala poslovanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *