PROŠIRENjE SARADNjE SA BRATSKIM GRADOM – NEVER IZ FRANCUSKE

Gradske vesti

U poseti Sremskoj Mitrovici bile su Eva Jurić iz Francuske ambasade i Izabel Peraso-Biar, koordinator mobilnosti i evropskih projekata, iz našeg bratskog grada iz Francuske, grada Never.

Direktor Turističke organizacije Dušan Drča, sproveo je gošće do Carske palate i Muzeja Srema, a potom je organizovan prijem u Gradskoj kući, gde su doček organizovali Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport i Biljana Matić, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Prema rečima Dušana Drče, posle više onlajn sastanaka, napokon su se stekli uslovi da se ugoste prijatelji iz Nevera i da se utanači dalja saradnja naša dva grada.

Sastanak je pokazao veliku želju oba grada da još više prošire saradnju u raznim oblastima, posebno u oblasti omladinskog aktivizima i volonterizma. Saradnja u ovoj oblasti se ogleda u razmeni volontera, radi agažovanja na događajima u različitim sferama.

Osim toga, i oblast sporta je bila tema, gde bi se mogla napraviti saradnja u dva ženska sporta, rukometu i odbojci.
Svakako nezaobilazna tema za saradnju dva grada jeste i kultura, stoga možda već sledeće godine naši prijatelji iz Nevera budu gosti mitrovačkog festivala folklora Srem Folk Fest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *