PODRŠKA POKRAJINE UNAPREĐENJU ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJA U ŠEST VOJVOĐANSKIH OPŠTINA

Obrazovanje

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević uručio je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava predstavnicima šest lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, koje su to pravo ostvarile na konkursu za finansiranje projekata u oblasti elektronskih komunikacija.

Ivanišević je naglasio da su sredstva u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dinara dodeljena lokalnim samoupravama treće i četvrte kategorije republičkog proseka razvijenosti. Reč je o opštinama Sečanj, Šid, Žitište, Irig, Nova Crnja i Novi Bečej, koje će ova sredstva nameniti za uspostavljanje hotspot lokacija besplatnog interneta i projekte video-nadzora u školama – „Bezbedna ustanova“.

– Naše je opredeljenje da u svim konkursima posebno vodimo računa o slabije razvijenim lokalnim samoupravama, jer želimo da im pomognemo kako bi prešle u višu kategoriju razvijenosti. Veoma je značajno i to što je reč o projektima koji direktno utiču na poboljšanje života građana u tim sredinama – istakao je Ivanišević.

Resorni sekretar je ukazao na to da će realizacijom ovih ugovora biti omogućeno uvođenje besplatnog interneta u šest opština na nekoliko lokacija, koje su klasifikovane i kao turistička mesta, što doprinosi razvoju turističke privrede. Kao posebno važno kada je reč o ciljevima ovog konkursa, Ivanišević ističe ulaganje u sigurnost dece i postavljanje video-nadzora u školama.

– Budžet Sekretarijata je za 20 odsto veći nego prošlogodišnji, što samo pokazuje opredeljenje Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata da što direktnije pomognemo našim građanima i privredi – poručio je Ivanišević i naveo da će Sekretarijat narednu godinu započeti upravo raspisivanjem novih konkursa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *