ZA POKRAJINSKE SPORTSKE SAVEZE 88 MILIONA DINARA IZ POKRAJINSKOG BUDŽETA

Sport

Budžet za funkcionisanje pokrajinskih sportskih saveza za narednu godinu je znatno uvećan i iznosi 94 miliona dinara, od čega je 88 miliona namenjeno njihovim redovnim aktivnostima, dok će šest miliona biti usmereno za stručno usavršavanje trenerima, istakao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta na godišnjem susretu pokrajinskih sportskih saveza u Novom Sadu.

U Sportskom savezu Vojvodine, gde su se okupili predsednici ovih sportskih organizacija iz cele Pokrajine, pored finansiranja sporta na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini, bilo je reči i o najznačajnijim aktivnostima i obavezama saveza u narednom periodu u cilju njihovog još boljeg funkcionisanja.

Sekretar Basta rekao je da je dobra vest i to što će od naredne godine biti izdvojeno 18 miliona dinara i za stipendiranje mladih sportista iz AP Vojvodine, što je takođe znatno više u odnosu na prethodnu kada je za to bilo predviđeno 10 miliona dinara.

Kada je reč o konkursu za razvoj sporta, za koji je prethodne godine bilo izdvojeno 20 miliona dinara, resorni sekretar je precizirao da sada ovu oblast očekuje podrška od čak 43 miliona dinara, što je izuzetno važno zbog strateškog pristupa unapređenju sporta i ulaganjima u njegov budući razvoj.

Predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras ukazala je na značaj ovakvih susreta, koji treba da donesu bolji uvid u dosadašnje funkcionisanje sportskih saveza u Vojvodini, kao i da se sagledaju prednosti, ali i manjkavosti onoga što je do sada urađeno.

– Kada je reč o utiscima o godini koja je za nama, čak i kada uzmemo u obzir sve probleme koje nam je donela korona, ipak smo imali uspešnu godinu. Budžeti jesu bili smanjeni jer nije bilo dovoljno aktivnosti, ali zato se nadamo da će 2022. godina uz veću finansijsku podršku biti mnogo bolja i aktivnija – istakla je Jurasova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *