USKORO PRVI AGROBIZNIS INKUBATOR U SRBIJI

Gradske vesti


Na predlog, inicijativu i uz finansijsku podršku Pokrajinske vlade, Mitrovica će dobiti agrobiznis inkubator. U pitanju je prvi poslovni inkubator u oblasti poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji.

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, Pokrajinska vlada je izrazila spremnost da finansira troškove funkcionisanja agrobiznis inkubatora, sa ciljem da se pomogne i pruži podrška poljoprivrednim proizvođačima koji žele da se bave prerađivačkom delatnošću. Pomoć inkubatora će se ovim subjektima pružati u početnim godinama poslovanja u oblasti prerada mesa, mleka, voća, povrća i žitarica.

– Ta podrška bi se ogledala u usluzi „sve na jednom mestu“ – pružanje pravne pomoći, marketinga, edukacija, knjigovodstvenih usluga, ovezbeđivanje sala za predavanja. Mitrovačka Agencija za ruralni razvoj donela je odluku o pokretanju postupka osnivanja agrobiznis inkubatora, kako bi se dobila saglasnost Skupštine Grada, osnivača Agencije. Isti postupak će sprovesti i Poljoprivredna stručna služba, kako bi dobila saglasnost svog osnivača, Vlade Republike Srbije. Sa pokrajinskog nivoa vlasti u planu je da jedan od osnivača inkubatora bude Razvojna agencija Vojvodine, a u toku su pregovori i sa novosadskim Poljoprivrednim fakultetom – izjavio je Samardžić i istakao da je pokretanje agrobiznis inkubatora prvi korak ka kasnijem formiranju agrobiznis zona po selima. Ideja je da prostorije agrobiznis inkubatora budu u trenutnim prostorijama Poljoprivredne stručne službe, a Pokrajinska vlada je izrazila spremnost da finansira i rekonstrukciju tih prostorija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *