PROMOCIJA BUDUĆIH POLICAJACA

Društvo

Novom Sadu danas je održana svečanost povodom promocije i prijema u radni odnos polaznika 26, 27, 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike Ministarstva unutrašnjih poslova.

Čestitajući polaznicima na uspešnom završetku policijske obuke, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio im je da sada stupaju na veoma važne i odgovorne dužnosti, poželevši im da, vršeći te dužnosti, nikada ne ustuknu pred onima koji krše zakon i koji ugrožavaju bezbednost građana i naše zemlje.

„Uveren sam da će stupanjem na dužnost novih policijskih pripadnika još više biti unapređena efikasnost Ministarstva unutrašnjih poslova, koje se, kao jedan od ključnih stubova stabilnosti našeg društva, veoma uspešno i predano bori protiv svih oblika kriminala“, rekao je predsednik Mirović.

Predsednik im je poželeo da, gde god ih služba bude odvela, opravdaju poverenje države, ali i građana koji, kako je naveo, čekaju da upravo oni preuzmu odgovornost za bezbednost u našem društvu.

„Naša najuzvišenija i najsvetija zajednička dužnost jeste da uvek i u svim okolnostima časno i hrabro stanemo na branik naše države, njene unutrašnje stabilnosti, mira i nezavisnosti“, istakao je Mirović.

Predsednik Mirović je zajedno sa izaslanikom predsednika Republike Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Aleksandarom Vulinom i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem uručio nagrade najboljim polaznicima.

„Čuvajte zakon i ovu zemlju, budite joj zahvalni i ponosni jer nema nikog jačeg od policajca Republike Srbije. Nosite zastavu Srbije visoko i nemojte je nikad obrukati. Neka deca koja vas danas gledaju budu ponosna na vas“, izjavio je ministar Vulin.

„Gledajući u vas, gledamo u sigurniju i bezbedniju budućnost i to je ključna stvar o kojoj ćete vi brinuti, verujemo na najbolji mogući način, i da ćete čuvati teritorijalni integritrtet i suverenitet naše zemlje“, izjavio je gradonačelnik Vučević.

U ime svih polaznika, obratio se Nikola Stojanac, prvorangirani polaznik 29. klase, istakavši da je odgovornost plave uniforme velika, da će je nositi ponosno i biti je dostojni, časno i dostojanstveno služeći Srbiji i njenim građanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *