Treba li novinari da se plaše pretnji Čobana!? Medijskom magnatu smeta država, ne i novac koji od nje uzima

Politika

Treba li novinari da se plaše pretnji Čobana!? Medijskom magnatu smeta država, ne i novac koji od nje uzimaFoto: Jutjub/Printscreen


Tekst koji je zasmetao Čobanu postavio je neka veoma važna pitanja

Dan nakon što se u medijima pojavio tekst u kojem se konstatuje da Robert Čoban već dugi niz godina koristi državni novac kako bi izgradio lično bogatstvo, a istovremeno napada tu istu državu, medijski tajkun se oglasio na svom Instagram profilu.

Tekst kojim se objektivno konstatuje da je Čoban ćutao u periodu od 2000. do 2012. godine, dok su Srbija i Novi Sad umirali zbog loše politike tadašnjeg režima, očigledno je veoma zaboleo medijskog magnata.

– Pozdrav za naručioce ovih božićnih poslanica! Još uvek znamo šta ste radili prošlog leta i uteftereni ste – napisao je Čoban na svom Instagram profilu.

Ko u stvari naručuje tekstove?

Prostom analizom ovog komentara lako se može doći do zaključka da se ne radi ni o čemu drugom nego pretnji autoru teksta koji se usudio da iznese istinu na videlo.

Pod izgovorom da je tekst „naručen“ Čoban napada novinara za kojeg zna da ne prima nikakve „porudžbine“ za razliku od njegovih „novinara“ u „Svetu“ i „Skandalu“ čiji naslovi tekstova, između ostalog, glase: “Ovo je Prijovićka krila! Filip je zgrabio za vrat i davio! Sve videla i njena majka, ali je ćutala!” ili “ŠOK! Jelena Kareluša objavila KOLIKI POLNI ORGAN IMA OGNJEN VRANJEŠ! 18+”.

Ovakvi tračevi i nemoralnosti, po kojima su Čobanovi mediji poznati, već godinama bombarduju građane naše zemlje. To, međutim, ne smeta medijskom magnatu da morališe na društvenim mrežama i preti onima koji se usude da kažu istinu.

Šta više, teme koje obrađuju Čobanovi mediji samo potvrđuju da je autor teksta koji je zasmetao medijskom magnatu, bio potpuno u pravu. 

Pretnje spiskovima

U tom tekstu su iznete neosporne činjenice: da je Vojvodina za vreme bivšeg režima pljačkana preko Fonda za razvoj novih tehnologija i Razvojne banke, da su milioni hektara najplodnije vojvođanske zemlje poklonjeni nekolicini tajkuna, bliskih Pajtiću, Čanku, Đilasu i da je formirana hobotnica nevladinih organizacija preko kojih su pustošeni budžeti države, pokrajine i lokanih samouprava. I kako je Čoban reagovao na sve to? Porukom “uteftereni ste“.

Tako nešto ne može da se protumači nikako drugačije nego kao pretnja novinaru koji se usudio da iznese istinu na videlo.

Ko se bogati zahvaljujući državi dok istu državu napada?

Tekst koji je zasmetao Čobanu postavio je neka veoma važna pitanja. U Srbiji već decenijama postoje ljudi, sa ogromnim kapitalom, koji rade protiv državnog interesa. To, samo po sebi, ne bi bilo toliko čudno da se ne radi o ljudima koji su svoje bogatstvo izgradili upravo zahvaljujući finansijskim aranžmanima vezanim je za državu.

Robert Čoban je upravo jedan od njih. Najveći broj njegovih aranžmana vezan je za državu i za neke ministre u Vladi Srbije, a s druge strane je i jedan od najvećih kritičara Srbije.

Svako ima pravo na svoj politički stav (sve dok je on u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije, što otcepljenje Vojvodine, svakako, nije) ali, najblaže rečeno, nije moralno da ostvaruje enormnu finansijsku dobit zahvaljujući državi, a da istovremeno bude jedan od najagilnijih i najaktivnijih kritičara te iste države.

Moralno i časno bi bilo, da se Čoban (ili bilo ko drugi koji se isto ponaša), odrekne novca koji dobija od države, ako mu ta država toliko smeta. Ovako, građani sami mogu da zaključe kakav je obraz onih kojima Srbija smeta, ali im ne smeta njen novac.

Izvor: 24sedam.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *