NOVA BOLNICA, SPORTSKA SALA I REKONSTRUKCIJA POZORIŠTA, SAMO SU NEKI OD NAJAVLJENIH PROJEKATA ZA 2022. GODINU

Gradske vesti

Na nedavno održanoj konferenciji za medije predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Sremska Mitrovica Branislav Nedimović predstavio je nove projekte koji su u planu za naredni period. 

Prvi projekat koji je prezentovan je izgradnja nove gradske bolnice koja će, prema Nedimovićevim rečima, početi se gradi na prostoru stare Medicinske škole „Draginja Nikšić” tokom 2022. godine. Biće izgrađena bolnica od 17.000 kvadrata, gde će biti najviše dvoje pacijenata u jednoj sobi, sa potpuno novom opremom. Biće rekonstruisan Hirurški blok, a prostorije sadašnjeg porodilišta, ginekologije, odeljenja uho, grlo, nos, interno, kao i stara zgrada bolnice, koja je izgrađena pre više od 100 godina, ostaće administrativni deo bolnice. 

Takođe, biće rekonstruisane i zgrade Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i Hitne pomoći, koja će se nalaziti neposredno uz bolnicu. Izrazivši nadu da da će se što više mladih studenata koji završe medicinu vratiti i raditi upravo tu u sremkomitrovačkoj bolnici, Nedimović je dodao i to da će za izgradnju bolnice država, samo u prvoj u fazi, izdvojiti 20 miliona evra.

Drugi projekat koji je predstavljen je sportska sala u Mačvanskoj Mitrovici, koja će se takođe graditi  tokom 2022. godine. Vrednost ovog projekta je preko 200 miliona dinara, istakao je prilikom svog obraćanja Nedimović i dodao da će se pored ovih projekata uraditi i potpuna rekonstrukcija mitrovačkog pozorišta. Vrednost ovog projekta iznosiće od  110 do 120 miliona dinara. 

Prema najavama Nedimovića u ovoj godini radiće se i takozvani zeleni prsten oko Sremske Mitrovice tj. sadnja drveća kako bi se poboljšao kvalitet života Mitrovčana.  Biće nastavljena i gasifikacija svih sela, a u planu je da se tokom 2022. godine pripremi i  projekat izradnje vrtića u Maloj Bosni za šta već postoji lokacija.

Nedimović je najavio je i konkretne reforme visokog obrazovanja u našem gradu, koje podrazumevaju otvaranje  tri nova smera u Visokoj strukovnoj školi u Sremskoj Mitrovici, kao i izgradnju multifunkcionalnog objekta koji će biti namenjen za strukovne studije i za budući IT centar ili Naučno-tehnološki park, koji će se nalaziti na mestu sadašnjeg Doma vojske. 

Za 2022. godinu kompletno je pripremljen i projekat kanalizacije u Laćarku, za koji Grad Sremska Mitrovica već ima građevinsku dozvolu, a ono što je novo, a tiče se izgleda grada na Savi, je dekorativna rasveta na mnogim objektima u Mitrovici, kao i dekorativna rasveta na Pešačkom mostu preko Save. 

Takođe, na prostoru kod PSC „Pinki” predviđena je izgradnja hotela i sportskog kompleksa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *