SEKRETAR IVANIŠEVIĆ O PREDSTOJEĆEM NASTUPU NA 12. SAJMU VINA – BEO WINE I 43. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Društvo

Povodom predstojećih februarskih manifestacija na Beogradskom sajmu i učešća Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, te korisnika sredstava po javnim konkursima za sajamske nastupe, porajinski sekretar dr Nenad Ivanišević održao je konferenciju za medije i tom prilikom istakao koncept i viziju samog nastupa, koji će ove godine biti bogatiji za mnogobrojne sadržaje u oblasti turizma.

Fokus konferencije prevashodno je na organizaciji i nastupu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na 43. Međunarodnom sajmu turizma, koji se ove godine održava od 24. do 27. februara, kao i na 12. Sajmu vina – Beo Wine, koji se održava 25. i 26. februara u Beogradu.

Sekretar Ivanišević je govorio o planovima, konceptu, kao i o tematskim celinama kojima će resorni sekretarijat obogatiti ovogodišnji nastup na tim veoma značajnim regionalnim sajamskim manifestacijama sa dugom tradicijom.

– Pored Udruženja ′Srem – Fruška gora′, sa kojim zajedno nastupamo, pozivamo i ostale vinare, vinogradare, proizvođače vina i vinske podrume koji nisu obuhvaćeni ovim udruženjem, da učestvuju na Sajmu vina, pri čemu će im biti omogućeno besplatno učešće i izložbeni prostor. Druga važna aktivnost jeste to što se konačno vraća Međunarodni sajam turizma. Sekretarijat će sa Garancijskim fondom imati veliki paviljon i ta četiri dana će biti podeljena u tematske celine. Predstavićemo žensko preduzetništvo, stare zanate, projekte iz oblasti zapošljavanja, a poslednjeg dana, u nedelju, prezentovaćemo ′Najbolje iz Vojvodine′ i najavićemo novi konkurs – istakao je pokrajinski sekretar Ivanišević. On je pozvao sve koji žele da učestvuju na navedenim sajmovima da se obrate Sekretarijatu za privredu i turizam i prate javne konkurse, uz napomenu da je izložbeni prostor obezbeđen za svakog izlagača zajedničkim snagama Sekretarijata i Garancijskog fonda Vojvodine.

Sekretar je dodao da će jedan od najvažnijih zadataka biti predstavljanje organizacionih aktivnosti u okviru predstojeće ciklo-manifestacije „Tour de Fruška“, trodnevnog događaja koji će okupiti veliki broj domaćih i stranih poštovalaca biciklizma, vojvođanske gastronomije, vina i rukotvorina. Sam projekat, prema rečima organizatora, jeste spoj privrede, turizma i sporta, te je stoga veoma važan za Vojvodinu.

Tim povodom, učesnici današnje pres konferencije bili su i sekretar Udruženja vinara i vinogradara „Srem – Fruška gora“ Slobodan Spasovski i menadžer za odnose s javnošću na projektu „Tour de Fruška“.

Spasovski je istakao da Udruženje čini 96 članova, da ovakvi nastupi i podrška resornog sekretarijata mnogo znače prevashodno manjim vinarijama, te da mogućnost besplatnog izložbenog prostora, čiji dizajn predstavlja spoj savremenog i tradicionalnog i privlači poglede posetilaca, omogućava proizvođačima „pića bogova“ da se predstave u što boljem svetlu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *