SREMSKA MITROVICA OBEZBEDILA BESPLATAN PREVOZ ZA PENZIONERE I VRTIĆ ZA TREĆE I ČETVRTO DETE

Gradske vesti

Besplatan prevoz za Mitrovčane starije od 65 godina i penzionere u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i finansiranje troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi  “Pčelica” u Sremskoj Mitrovici odluke su koje je, na konferenciji za medije, saopštila gradonačelnica Svetlana Milovanović. Prema novoj Odluci  Grad će u celosti finansiranti boravak u vrtićima za treće i četvrto dete po redu rođenja u porodici, a doneta je i Odluka o povećanje učešća lokalne samouprave u ukupnim troškovima boravka u vrtiću za svu decu. 

Prema rečima gradonačelnice Milovanović, Grad Sremska Mitrovica doneo je novi zaključak od ove godine, u kome se navodi  da lokalna samouprava nastavlja da plaća boravak trećeg i četvrtog deteta, po redu rođenja u porodici, u Predškolskoj ustanovi „Pčelica”. 

Svi roditelji kojii imaju treće i četvrto dete, za besplatan boravak u vrtiću treba da upute zahtev Gradskoj upravi za obrazovanje.

Osim ove Odluke, Grad je povećao i svoje učešče u regresiranju troškova boravka sve dece u državnim vrtićima za 5%, ali je cena za boravak deteta u vrtiću ostala neporomenjena i iznosi 3.800 dinara, kao i do sada, iako su se određeni troškovi povećali i realna cena bi trebalo da iznosi 5.600. 

Sem subvencija koje se tiču boravka dece u predškolskoj ustanovi, postoje novine i kada je plaćanje prevoza dece u pitanju. 

Kako je istakla Snežana Konjević, zamenica načelnika Gradske uprave za obrazovanje, lokalna samouprava plaća prevoz deci osnovnoškolskog uzrasta koja putuju u matične škole u grad, subvencioniše prevoz 50% učenicima srednjih škola i studentima koji svakodnevno putuju na relaciji univerzitet – Sremska Mitrovica 80% od ukupne cene studentske mesečne karte. 

Kada je reč o najstarijim Mitrovčanima, lokalna samouprava grada na Savi već treću godinu za redom, obezbedila je besplatan prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Navedena lica, ovo pravo ostvaruju direktno kod prevoznika „Sirmijumbus”, gde mogu dobiti i  sve potrebne informacije, svakog radnog dana, u periodu od 5 do 7 časova i od 13 do 15 časova. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *