MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RASPISALO DRUGI JAVNI POZIV U OKVIRU PROJEKTA ZA KONKURENTNU PLJOPRIVREDU

Gradske vesti

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije u 2022. godini. Tim povodom u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je konferencija.

Kako je istakla Dušica Pavlović, direktorka Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, ovaj poziv odnosi se na unapređenje konkurentnosti primarne stočarske proizvodnje i to u oblastima proizvodnje mleka, proizvodnje mesa, pčelarstva i akvakulture.

Za sprovođenje Drugog javnog poziva u 2022. godini, opredeljena su sredstva u iznosu od 360.000.000,00 dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20.000 do 50.000 eura, tj. minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10.000 – 25.000 eura.

Pavlović je dodala i to da je trenutno aktuelan i set konkursa koji je raspisao  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a sve potrebne informacije mogu se dobiti u Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, na adresi Svetog Dimitrija broj 6.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *