U PINKIJEVOJ ŠKOLI ODRŽAN JAVNI ČAS SPORTA

Gradske vesti

Javni čas sporta održan je u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici. Čas je održan u okviru kampanje “Šta žele deca”, a učestvovali su učenici osmog razreda. 

Sa ciljem uključivanja što većeg broja dece u sportska takmičenja, organizator javnog časa je Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, a kako je na prvom  javnom času rekao Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, učenici osmog razreda izabrani su iz više razloga. 

“Ova deca će sledeće godine biti srednjoškolci, a s obzirom na to da je  u poslednje vreme primećeno da đaci upravo u srednjoj školi odustaju od sporta kojim su se bavili, naš cilj je da pokušamo da ih motivišemo da ostanu u sportu”, rekao je Crnić i dodao da je jako važno da se sa učenicima razgovara i da se čuje i njihov glas, njihove  misli i  ideje i da svi zajedno budu uključeni u organizaciju sportskih takmičenja.

Crnić je istakao da će tim Sportskog saveza Grada u  narednom periodu obići sve škole u gradu i osnovne i srednje, ali i da će posebna pažnja biti posvećena deci od prvog do četvrtog razreda, kao i predškolcima. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *