OVE GODINE 250 MILIONA EVRA ZA ENERGETSKU EFIKASNOST

Gradske vesti

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović saopštila je da je ovo ministarstvo danas objavilo novi javni poziv za dodelu subvencija za unapređenje energetske efikasnosti.

Mihajlović je, gostujući na Televiziji K1, objasnila da će javni poziv, za koji mogu da se prijave sve jedinice lokalne samouprave, trajati narednih 15 dana.

Objavili smo javni poziv za opštine i gradove sa kojima ćemo zajedno sprovoditi projekat zamene stolarije. Nakon toga će sve jedinice lokalne samouprave raspisivati pozive ka kompanijama i građanima, precizirala je ona.

Prema njenim rečima, za ovu godinu je obezbeđeno 250 miliona evra za subvencije za zamenu stolarije, odnosno postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i za postavljanje solarnih panela.

Mihajlović je istakla da je prvi projekat pokazao da su građani zainteresovani za ovaj vid subvencija, i poručila da će Ministarstvo obezbediti više novca za devastirane opštine i socijalno ugrožene građane.

Novitet je da će Ministarstvo umesto sa 50 odsto učestvovati sa 70 procenata u najnerazvijenijim, odnosno devastiranim opštinama. Razgovaramo i sa centrima za socijalni rad i naći ćemo način da pomognemo socijalno ugroženim domaćinstvima da mogu da učestvuju u projektu, poručila je ona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *