U MITROVICI POČELA KAMPANJA “100 DANA TAKMIČENJA ZA 100 ODSTO DECE U SPORTU”

Gradske vesti

“100 dana takmičenja za 100 odsto dece u sportu” naziv je kampanje koja je, u utorak, 2. februara, počela da se realizuje u Sremskoj Mitrovici. Organizator je Sportski savez Grada, a cilj kampanje je pružanje mogućnosti svakom detetu da se takmiči u nekom sportu. 

Kako je istakao Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, mitrovački učenici će se, u naredna tri meseca, nadmetati u najmanje 16 sportova, a takmičenja će biti održana u  svim školama na teritoriji Grada.

„Opštepoznata je činjenica da je bavljenje sportom od izuzetnog značaja za pravilan psiho-fizički razvoj dece, ali isto tako znamo i da nisu sva deca predodređena za sport, međutim to ne znači da oni ne treba da se uključe u takmičenja i da se bar rekreativno bave na primer fudbalom, košarkom, odbojkom…”, rekao je Crnić i dodao da je  procenat dece osnovnoškolskog uzrasta koja se na teritoriji Mitrovice bave nekim sportom je 56,7 odsto. O

Prema Crnićevim rečima, ovaj podatak govori da su deca zainteresovana, ali da svakako treba raditi na daljem podsticaju i motivaciji, kako bi se taj broj povećao, jer za to prostora u Sremskoj Mitrovici i te kako ima. 

Кampanja “100 dana takmičenja za 100 odsto dece u sportu” zamišljena je tako da svakom detetu pruži mogućnost učestvovanja u nekom nadmetanju i ono što je sasvim sigurno je to da će u okviru kampanje jedan broj đaka prvi put dobiti priliku da odigra neku utakmicu ili  istrči svoju prvu trku. 

Organizatori kampanje “100 dana takmičenja za 100 odsto dece u sportu” su Sportski savez Grada, Gradska uprava ua sport i kulturu, Savez za školski sport, i novoosnovani Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Grada Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *