OBUKA ZA ROME ZA ZAPOČINJANJE BIZNISA

Gradske vesti

Grad Sremska Mitrovica, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem i Centrom za ekonomsko unapređenje Roma organizuje Obuku za započinjanje biznisa koja će se održati 22. i 23. februara u prostorijama Gradske uprave – Svetog Dimitrija 13, sala 2, od 10 do 14 časova.

Obuka se organizuje u okviru projekta „Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života“ koji se implementira kroz program „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ – Inicijativa za inkluziju 3, a sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje, i koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saranju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ciljne grupe obuke su pripadnici romske populacije, nezaposlene žene starije od 55 godina, žene žrtve nasilja-korisnice usluge Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici i radno sposobne osobe sa invaliditetom.

Nosilac projekta je Grad Sremska Mitrovica, dok su projektni partneri Regionalna razvojna agencija Srem, Centar za ekonomsko unapređenje Roma, Klaster socijalnog preduzetništva Vojvodina i Unija poslodavaca Vojvodine.

Cilj projekta je obezbeđivanje podrške zelenom zapošljavanju i samozapošljavanju Roma i drugih ranjivih grupa kroz primenu održivih inovativnih modela socijalnog preduzetništva i cirkularne ekonomije.

U cilju ostvarivanja afirmativnih mera zapošljavanja predviđenih projektom, pozivamo sve zainteresovane učesnike/-ce koji pripadaju gore navedenoj ciljnoj grupi da se prijave na obuku i time podignu svoje kapacitete za započinjanje posla.

Kontakt za prijavu za obuke: Mirka Gmizić, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, broj telefona: 061/2618901, E-mail adresa: mirkagmizicyouth@gmail.com
Slađana Teodorović, Centar za ekonomsko unapređenje Roma, broj telefona: 064/ 9432909, E-mail adresa: teodorovic.sladjana@gmail.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *