OBUKA ZA ROME U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa partnerima iz Rume, Novog Sada, kao i iz samog Grada, sprovodi projekat „Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života”, koji se implementira kroz program „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”.

Cilj projekta je obezbeđivanja podrške željenom zapošljavanju i samozapošljavanju Roma i drugih ranjivih grupa. U okviru ovog projekta u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je dvodnevna obuka za socijalno ugrožene kategorije stanovništva sa teritrije Grada.

Kako je istakla Slađana Teodorović iz Centra za ekonomsko unapređenje Roma, poseban akcenat bio je na pisanju biznis plana.

Projekat „Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života” sprovodi se u okviru Nemačke razvojne saradnje koju realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Nosilac projekta je Grad Sremska Mitrovica, dok su projektni partneri Regionalna razvojna agencija Srem, Centar za ekonomsko unapređenje Roma, Klaster socijalnog preduzetništva Vojvodina i Unija poslodavaca Vojvodine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *