PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE I OVE SUBOTE U POZORIŠTU

Kultura

Predstava za decu „Šašavi bluz“, po motivima teksta ,,Kako su nastale ružne reči’’ Duška Radovića biće izvedena na sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u subotu, 12. marta u 12:00 časova.

Da li deca izmišljaju ružne reči? Ne. Da li deca smeju da govore ružne reči? Ne bi trebalo. Da li su ih čuli od nekoga? Ooo, da! Od koga su ih čuli?! U predstavi “Šašavi bluz” po motivima teksta Duška Radovića na veoma duhovit i zanimljiv način je objašnjeno deci a i odraslima ko je “kriv” što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore. Najružnija reč u predstavi a i na svetu u tom momentu je reč “ŠAŠAV”.

U prvom delu predstave kreće se u potragu ko je izgovorio tu najružniju od svih ružnih reči na svetu. Da li je tu reč izmislila princeza Katarina?! Mali princ Leopold?! Mudra dadilja ima jako težak zadatak da ispita da li je neko od ovo dvoje po malo razmažene dece izmislilo ili čulo tu ružnu reč od nekoga? Princeza je čula od malog princa, mali princ od kuvarice Margarite, koja je zaljubljena u kraljevskog oficira a i on u nju, koji je krenuo u potragu za ružnom reči sa zadatkom da obesi ono lice koje je imislilo ružnu reč! Da li je njegova ljubav izmislila ružnu reč?!!! Ne! Čula je od starog konjušara Barnabasa, stari Barnabas od Klaudija koji živi na obali reke Men i svađa se sa vetrovima i naziva ih ružnim rečima.

Da li je Zmaj Klaudije izmislio ružnu reč? Saznaćete ako pogledate ovu veoma duhovitu, dinamičnu i poučnu priču koja obiluje sa dosta dobre muzike, (klasike, dečjeg šašavog bluza) i urnebesnih koreografija.

Da li možete da zamislite svet u kome je najružnija reč ŠAŠAV?! Ja mogu.

Režiju potpisuje Jovan Ljubenović, a igraju: Mirjana Zeljković, Vladimir Tešović i Jovan Ljubenović.

Cena ulaznice je 350 dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *