USTANOVE SOCIJALNE ZAŠTITE JEDAN OD PRIORITETA POKRAJINSKE VLADE

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Dom za decu i mlade ometene u razvoju „Veternik“, u koji je od 2016. godine Pokrajinska vlada, zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, uložila više od 650 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, uređenje dvorišta, kao i za nabavku opreme i nameštaja.

– Zadovoljan sam jer sam ovde u Veterniku video veliki broj stručnih, posvećenih radnika koji brinu o korisnicima. Zajedno sa Vladom Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, uložili smo velika sredstva za poboljšanje uslova u ustanovama socijalne zaštite, i to će nam biti prioritet i u narednim godinama. Ovo je velika stvar za ovu ustanovu, koja ove godine slavi pet decenija postojanja. Ima još posla u ovoj oblasti, ali vidi se napredak – rekao je Mirović.

Ustanova za decu i mlade ometene u razvoju „Veternik“ jedna je od najvećih ustanova socijalne zaštite u Srbiji, koja zapošljava 275 radnika različitih profila i u kojoj je trenutno smešteno 500 korisnika.

– U ovu ustanovu zaposleni su ugradili svoje živote, posvećeno i marljivo brinući o korisnicima kojima je potrebna podrška. Najveća ulaganja Pokrajinske vlade odnose se na adapataciju i sanaciju kuhinje, trpezarije i podstanice, obnovu vešeraja, nabavku medicinske opreme i nameštaja i uređenje dvorišta. I u vremenu pred nama izdvajaćemo sredstva kako bismo sve domove doveli u dobro stanje, u kakvom je danas upravo Dom u Veterniku – naglasio je Mirović.

– Pored smeštaja, osnovni cilj ustanove je sticanje veština koje omogućavaju veću funkcionalnu nezavisnost. Ovde se uče veštine svakodnevno neophodne korisnicima koje tako povećavaju njihovu samostalnost i kvalitet života – izjavila je direktorka Doma „Veternik“ Ana Vila.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, pomoćnica ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Zekavica i zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Sandra Nedeljković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *