MITROVAČKA BOLNICA OJAČANA SA 14 MLADIH LEKARA

Gradske vesti

U okviru programa zapošljavanja najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, u subotu, 12.marta, u Vladi Srbije organizovan je svečani prijem i dodela ugovora za još 530 mladih lekara sa prosečnom ocenom 8.50, kojem su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Premijerka se, u ime države, zahvalila mladim lekarima koji su se odlučili da ostanu u zemlji i rade težak ali human posao i što time daju primer ostalim mladim ljudima da se trud, rad i marljivost isplate.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica je ovim programom zapošljavanja postala jača za 14 najboljih studenata medicine i zajedno sa v.d.direktorom prim.dr Draganom Malobabićem, bili se deo svečanosti u Vladi Srbije.

Dr Malobabić je izrazio veliko zadovoljstvo što i mitrovačka bolnica dobija pojačanje ovolikim brojem mladih lekara i nada se uspešnom radu i napretku, a bolnica će svakako učiniti svaki dodatni napor kako bi oni dobili adekvatno znanje i kroz rad sa mentorima stekli neophodno iskustvo.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica zaposlenje su dobili lekari: Vladimir Kostić, Tamara Simić, Ana Živković, Stefan Jovičić, Ružica Janković, Nikola Ratić, Branimir Mihajlović, Vladan Dragišić, Jasna Iličić, Luka Novaković, Igor Zolnjan, Irina Granolić, Teodora Kosanović i Jovana Klincov.

Da podsetimo, Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2018.godine i do sada je u okviru tog programa, zaposleno blizu 35.000 mladih zdravstvenih radnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.