JOŠ JEDNA AKCIJA ZA MITROVČANKU NATAŠU NEDIĆ. MALIŠANI IZ VRTIĆA “BUBAMARA” ORGANIZOVALI HUMANITARNI VAŠAR ZA MAJKU SVOG DRUGARA

Gradske vesti

Za “Natašin osmeh”, naziv je još jedne humanitarne akcije koja je u Sremskoj Mitrovici održana za sugrađanku Natašu Nedić, koja boluje od veoma retkog karcinoma grlića materice. Uz dobru saradnju, vaspitača, dece i njihovih roditelja, humanitarni vašar  održan je  u vrtiću “Bubamara” u Sremskoj Mitrovici. 

Kako je istakla Maja Brkić, vaspitačica iz vrtića “Bubamara, ova ustanova rado se odaziva i učestvuje u raznim akcijama koje se organizuju u Gradu.

“Predškolska ustanova “Pčelica” rado se odaziva na sve humanitarne akcije. Ovaj vašar se realizuje sa ciljem da se prikupe sredstva kako bi se pomoglo majci našeg drugara Matije, koja se bori sa teškom, bolešću”, rekla je Brkić i dodala da je u svaki proizvod koji se našao u prodaji utkano mnogo ljubavi.

O Nataši su pisali i pričali mnogi. Za četiri godine, od kada joj je dijagnostikovana bolest, ova hrabra žena prošla je kroz mnogobrojne cikluse biološke, zračne, imuno i hemioterapije, kao i kroz nekoliko višesatnih operacija. Novca je potrošeno mnogo, a koliko je Nataši novca  još potrebno, u ovom trenutku se ne zna.

Prema rečima Natašinog supruga Darka, novac za Natašino lečenje  počeli su da skupljaju 2019. godine i tada je im je bilo potrebno oko 30 hiljada eura. Međutim, kako je bolest napredovala i Natašino telo nije reagovalo na neke tarpije, skupljeno je i potrošeno mnogo više novca, oko 200 hiljada eura. 

“Bolest je takva da jednostavno ne možemo da kažemo da je potrebno još 10, 20 ili 50 hiljada. Ono što mogu trenutno da kažem jeste da Nataša koristi terapiju, koja na tronedeljnom nivou i to ukoliko nabavimo lekove po povoljnijoj ceni, košta 3600 eura po ciklusu, na tri nedelje. Trenutno smo obezbedili sredstva za još neka tri ciklusa, a krajem maja smo zakazali terapiju dendritičnim ćelijama u Nemačkoj, koja košta 10 hiljda eura”, rekao je Natašin suprug. On je dodao da će se nakon drugog ciklusa primanja lekova raditi procena uspešnosti terapija i da može da se desi da Nataša ne odreaguje na tu terapiju i da bolest napreduje. Zbog toga se nikad ne zna koliko novca im je još potrebno. Natašina porodica, neizmerno je zahvalna svima koji su im do sada pomagali. 

Nataša je ćerka, supruga, majka, sestra, drugarica i naša sugrađanka. Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Nataši to možete učiniti slanjem SMS-a sa sadržajem 723 na 3030, ili uplatom na žiro račun fondacije Budi human.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *