MITROVAČKA BOLNICA IZLAZI IZ KOVID REŽIMA

Gradske vesti

U Korona centru Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici trenutno je hospitalizovano 9 pacijenata, od kojih su dva pacijenta pozitivna na virus Kovid 19. Dve osobe priključene su na respirator, dok je na kiseoničkoj potpori jedan pacijent. 

S obzirom na to da je sve manji broj hospitalizovanih pacijenata, mitrovačka bolnica smanjila je kapacitete na Kovid odeljenju i polako se vraća uobičajenom režimu.

Kako je istakao direktor bolnice, doktor Dragan Malobabić, smeštajni kapaciteti u Korona centru svedeni su na minimum, ali pacijenti koji imaju znake i simptome respiratorne infekcije i dalje treba jave na pregled.

“Mi ćemo ponovo početi sa zakazivanjem pregleda. Sve intervencije i terapijske procedure koje smo trebali da preduzimamo, a mogle su da se odlože, mi ćemo ponovo zakazivati i nadam se, neometano obavljati kao i pre korone”, rekao je Malobabić. 

On je dodao da se Korona centar i dalje nalazi u prizemlju zgrade Hiruškog bloka jer je tu najbliža veza sa dijagnostičkim delom bolnice, kao i sa transportom.

Sa nadom da nas neće zahvatiti još jedan talas korona virusa i da će sve službe u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici moći nesmetano da rade, lekari poručuju svima da se poštuju protivepidemijske mere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *