MITROVAČKI GIMNAZIJALCI POKAZALI HUMANOST NA DELU

Gradske vesti

Učenici mitrovačke Gimnazije posetili su najmlađe pacijente Opšte bolnice Sremska Mitrovica i zajedno sa veroučiteljem Stefanom Nedićem  i sveštenikom protojerejem  Radoslavom Radovanovićem uručili poklon pakete, sa željom za brzo ozdravljenje i nasmejano i srećno detinjstvo mališana.

„Ideja za ovaj humani, ljudski gest, potekla je najpre od samih učenika Gimnazije koji pohađaju veronauku, ali i drugi alternativni predmet građansko vaspitanje. Imali smo divnu podršku direktora bolnice dr Dragana Malobabića i načelnice Dečijeg odeljenja dr Ljiljane Bančević, kao i direktorke Gimnazije Mirjane Đorđević, da pripremimo pakete sa namirnicima koje namlađi oboleli pacijenti mogu konzumirati, a nakon fizičkog i duhovnog posta, jer ovaj deo humanitarne akcije svodimo pod „Duhovni post“. Nakon posta od sedam dana, pričestili smo se u Sabornom hramu i pokazali da se time ne završava sve, nismo otišli da odmaramo, nego smo došli da naše malo nekome bude mnogo i izazove osmeh na lica mališana koje će pamtiti čitavog života“, rekao je veroučitelj Stefan Nedić.

On je dodao i da će gest dobročinstva nastaviti i dalje svoj put prema malim pacijentima koji su hospitalizovani u mitrovačkoj bolnici, jer je cilj da  jačanjem vere ovi mladi ljudi jačaju  i intenzitet ovakvih akcija.

 „Veliko je zadovoljstvo biti deo ove lepe duhovne misije koja nas uči da je nešto najvrednije u čoveku biti human, pomoći, darivati. Doneli smo deci danas i pakete sredstava za higijenu, majice, igračke, jer želimo da se deca osećaju lepo i da nemaju utisak da su u bolnici. Biće nam drago da znamo, da smo u tome uspeli“, rekla je Olivera Babić, učenica drugog razreda mitrovačke Gimnazije.

Na ovom divnom gestu zahvalila je dr Olivera Petrović, spec. pedijatrije, kao i dežurne medicinske sestre, a poklon paketi upućeni su i pacijentima u odeljenju psihijatrije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *