KOJEM CENTRU MOĆI SMETA NAČELNIK SLOBODAN MALEŠIĆ? SRPSKOM ELIOT NESU SMESTILI HAPŠENJE DA PROGURAJU SVOG KANDIDATA ZA DIREKTORA POLICIJE!

Politika
Kojem centru moći smeta načelnik Slobodan Malešić? Srpskom Eliot Nesu smestili hapšenje da proguraju svog kandidata za direktora policije!

Iako se, izgleda, naivno verovalo da su pipci kriminalne hobotnice u MUP Srbije sasečeni smenama pojedinih visokih funkcionera srpske policije, koji su, mahom kao kadrovi Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića postavljani na te pozicije, sinoćne hapšenje načelnika novosadske policije Slobodana Malešića potvrdilo je da se iz određenog centra moći i dalje igraju prljave igre za izbor kadrova u ovoj instituciji.

General srpske policije i načelnik OUP Novi Sad Slobodan Malešić sinoć je priveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu gde je zadržan zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem.

Njega je, unazad nekoliko meseci, istraživala Služba unutrašnje kontrole MUP, a potom je dokaze, za koje se već sada veruje da su veoma suspektni, podnela tužilaštvu, što je rezulitralo sinoćnjim hapšenjem visokog funiconera MUP Srbije.

Uhapšeni general policije Slobodan Malešić

Više je nego interesantno, međutim, da je istraga SUK-a, koja je godinama unazad nemo posmatrala spregu pojedinica u vrhu MUP sa “kavačkim klanom” i ozloglašenom kriminalnom grupom Veljka Belivuka, počela da istražuje Malešića baš u vreme kad se pročulo da je i on, pored Ninoslava Cmolića, jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto novog direktora srpske policije.

Ključno pitanje je kome smeta Slobodan Malešić? Odnosno, ko uklanja kandidate za novog direktora policije?

-Poznato je da je jedno od glavnih uporišta ozloglašenog “kavačkog klana” na čijem su čelu bili Veljko Belivuk i Marko Miljković bio Novi Sad gde su ovi kriminalci, po nalogu svojih šefova iz Crne Gore, donosili torbe “krmače” pune para da bi se realizovale određene likvidacije, ne trudeći se mnogo da se to sakrije od javnosti. Dolaskom na mesto načelnika novosadske policije, Malešić je sa kolegama ušao u klinč sa kriminalcima i uspeo je da ih protera iz ovog grada. Međutim, kao takav, nekome očito smeta, nekom centru moći koji i dalje drži određene poluge u MUP,  otkriva odlično obavešteni izvor našeg portala.

Načelnik UKP Ninoslav Cmolić

Gotovo identičan scenario, dodaje, spreman je i protiv Ninoslava Cmolića iz UKP, koji je takođe ozbiljan kandidat za direktora policije.

SUK je protiv njega vodio akciju pod kodnim imenom “Roma”, s ciljem da se i on uhapsi i time degradira i skloni s puta onima koji bi da izguraju svog kandidata za novog direktora policije.

Uhapšeni Slobodan Malešić je 2014. godine bio postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije, a marta 2016. Malešić imenovan je prvog čoveka Policijske Uprave Kragujevac, gde je postao poznat kao kragujevački “Eliot Nes”, jer su zahvaljujući njemu počele sveobuhvatne akcije MUP u ovom gradu.

Iz Kragujevca je otišao na mesto pomoćnika direktora policije Vladimira Rebića, nakon čega je preuzeo funkciju načelnika novosadske policije. Rođen je 1976. godine u Prijepolju, a na Policijskoj akademiji u Beogradu diplomirao je 1999. godine.

izvor: 24sedam.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *