OZELENJAVANJE SREMSKE MITROVICE

Gradske vesti

Ovogodšnja prolećna sadanja se na teritoriji Grada Sremska Mitrovica uspešno realizuje. Posađeno je oko 300 sadnica različitih vrsta drveća, ozelenjena su dva kruža toka na ulazu u grad, a u Ulici Stari šor posađeno je 94 sadnice javora, kuglastog jasena i japanske trešnje.

Lokalna samouprava podžava sve inicijative koje za cilj imaju zeleniji i čistiji grad. Prema rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, uskoro sledi i plansko ozelenjavanje ulica i putnih pravaca po projetku Javnog preduzeće Urbanizam, koji je podržalo Minitarstvo zaštite životne sredine. Vrednost projekta je 15 miliona dinara, od čega je Ministarstvo odobrilo 12 miliona dinara, a ostatak će sufinansirati Grad Sremska Mitrovica.

Ovakve akcije za cilj imaju da se stvori zeleni zaštitni pojas oko industrijskih zona i regionalne deponije, kao i da sam grad dobije što više zelenih površina, kako bi zajedno sa gasifikacijom i ostalim ekološkim merama koje će se realizovati u narednim godinama Sremska Mitrovica ponela epitet zelenog grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *