POJAČANA KONTROLA ORGANIZOVANOG PREVOZA DECE AUTOBUSIMA

Gradske vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja u narednom periodu kontrolisati da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece, imajući u vidu to da predstoji period učestalijih ekskurzija i rekreativnih nastava.

Organizator prevoza je dužan da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, vozača i prijavljene dece i drugih lica koja učestvuju u putovanju kako bi kontrola mogla da se izvrši blagovremeno.

Saobraćajna policija će dosledno kontrolisati da li autobusi i vozači ispunjavaju sve uslove propisane Pravilnikom i neće dozvoliti otpočinjanje prevoza dece dok to ne bude učinjeno.

Takođe, biće intenziviran nadzor u sedištima prevoznika kako bi se sprečile i sankcionisale nepravilnosti koje su utvrđene u prethodnom periodu.

U slučaju saznanja da škole kao organizatori ekskurzija nisu blagovremeno obavestile MUP o realizaciji putovanja, biće obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *