NOVI SADRŽAJI U VRTIĆU ČUPERAK U LAĆARKU

Gradske vesti

Predškolska ustanova „Pčelica“ od 2019. godine primenjuje nove osnove programa, koje akcenat stavljaju na razvoj odnosa i građenje partnerstava, kako sa porodicom, tako i sa lokalnom zajednicom. Jedan od primera takvog partnerstva je donacija kompanije „Lukoil Srbija“ u vidu letnjikovca i peščanika vrtića „Čuperak“ u Laćarku.

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić je rekao da Gradska uprava i Grad Sremska Mitrovica podržavaju ovaj vid aktivnosti i izrazio nadu da će i druge kompanije slediti primer kompanije „Lukoil Srbija“, čime pomažu najmlađim sugrađanima koji su naša budućnost.

Po rečima Biljane Cvijetić, direktorke PU „Pčelica“, ova donacija je lep primer građenja partnerstava sa lokalnom zajednicom. Boravak dece na otvorenom je od velike važnosti za njihov razvoj, a ovaj letnjikovac sa peščanikom će pomoći u tome kao prostor za organizovanje aktivnosti na otvorenom, održavanje raznih radionica i sa decom i sa roditeljima. Deca će moći da istražuju i da imaju kontakt sa prirodom.

Marina Vladisavljević, predsednica Saveta roditelja je rekla da svi akteri društva treba da se uključe u stvaranju inovativnog prostora za razvoj dece i zahvalila se, ispred svih roditelja, kompaniji „Lukoil Srbija“ koja je prepoznala potrebu dece istučići da imaju vrlo dobru saradnju sa svim članovima društva, od roditelja, vaspitača, predškolskom ustanovom i lokalnom samoupravom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *