MITROVAČKI „MALCI GENIJALCI“ NAJBOLjI U SRBIJI

Gradske vesti

U Vinči je 16. aprila održano regionalno takmičenje u brzom računanju. Na takmičenju je učestvovalo oko 200 mališana iz cele Srbije. Polaznici škole „Malac genijalac“ iz Sremske Mitrovice osvojili su 20 medalja i sedam pehara. Zahvaljujući takvom uspehu škola „Malac genijalac“ je nagrađena trofejom kao škola sa najboljim rezultatom.

Ova mitrovačka škola mentalne aritmetike je poseban program namenjen deci uzrasta od četiri do 12 godina, jer se u tom periodu dečiji mozak najdinamičnije razvija. Putem matematičkih operacija aktivira se razvoj i leve i desne hemisfere, čime se postiže maksimalan intelektualan potencijal.

Zorica Elor, kordinator i učitelj, ponosna je na ostvareni rezultat, i kako objašnjava bilo je mnogo vežbe i priprema za ovo takmičenje. Ovo je do sada najveći vrhunac u rezultatu, a ona očekuje da će se takav trend nastaviti i u budućnosti.

Za mitrovačke „malce genijalce“ organizovan je prijem u Gradskoj kući, tokom kojeg su uz druženje podeljena iskustva sa takmičenja, ali i sa priprema. Moto mitrovačkih genijalaca je „Veruj u sebe da bi bio uspešan“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *