SARADNJA SA ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA NA POLJU EKOLOGIJE

Gradske vesti

U okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ koji finansira Vlada Švajcarske u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući potpisan je protokol o udruživanju i saradnji između Skupštine Grada Sremska Mitrovica  i Regionalne zelene mreže Srema, koju čine organizacije civilnog društva sa teritorije Sremskog okruga.

Koordinator projekat koji će sprovoditi Regionalne zelene mreže Srema je nevladina oganizacija Regionalne inicijative Srema. Potpisivanje protokola u Sremskoj Mitrovici prvi je korak ka cilju da se čuje glas organizacija civilnog društva u organima lokalne samouprave. Namera je da se kroz mehanizam zelene stolice i osnivanje zelene odborničke grupe omogući uključivanje organizacija civilnog društva u cilju zaštite živote sredine, obnovljivih izvora energije i izgradnje infrastrukture.  

Podsetimo nedavno je u gradskom parlamentu formirana Zelena odbornička grupa koja će se zalagati da Mitrovica postane grad sa nula otpada, grad koji će ići ka održivom razvoju i uspostavljanju energetske efikasnosti. Formiranje neformalne Zelene odborničke grupe je i jedna od aktivnosti projekta „Održivi razvoj za sve – platforma za lokalni dijalog“, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju  kroz program „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *