URUČENI SERTIFIKATI POLAZNICAMA GIZ-A

Gradske vesti

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici dodeljeni su sertifikati i startap paketi polaznicima obuka za pedikir, manikir i šminkanje.

Za deset nezaposlenih žena iz grada na Savi obezbeđeni su stratap paketi, u vidu materijala i opreme koji su im neophodni za pokretanje sopstvenog biznisa, a pojedinačna vrednost svakog paketa je 250 evra.

Obuke su bile finansirane od strane Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a sprovedene u Resurs centru za održivi razvoj u sklopu projekta „Jačanje stručnih kapaciteta za zapošljavanje lica iz osetljivih grupa pod uticajem pandemije kovid-19”.

Cilj ovog projekta je poboljšanje i harmonizacija poslovnih uslova u gradu na Savi, jačanje investicijske reputacije lokalne sredine, ekonomske saradnje i održivog razvoja.

Dodelom sertifikata i startap paketa završene su aktivnosti u okviru programa usluge socijalne zaštite za osetljive grupe, koje su realizovane kroz projekat GIZ-a, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

Sremska Mitrovica jedna je od 15 izabranih jedinica lokalne samouprave u kojoj je ovaj projekat uspešno realizovan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *