USKORO POČINJE IZGRADNJA FISKULTURNE SALE U OKVIRU NARODOVE ŠKOLE

Gradske vesti

Izgradnja fiskulturne sale u okviru Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, prema najavama nadležnih, startovaće u narednih mesec do dva dana. U pitanju je kapitalna investicija, a realizovaće se tokom ove, ali i naredne godine. Od strane Upave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za radove u okviru prve faze, takozvane sive faze opredeljena su sredstva u visini od 232,5 miliona dinara, dok će Grad Sremska Mitrovica podržati projekat sa 12 miliona.

Kako objašnjava Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice do kraja sledeće godine u ovaj projekat biće uloženo još 190 miliona dinara, a sredstva će biti obezbeđena iz više izvora sa pokrajinskog i republičkog nivoa. Prema njegovim rečima, na realizaciju ovog projekta čekalo se duže nego što je planirano, ali je više razloga zbog čega je to tako, najvažniji od njih jesu činjenica da je prvobitni projekat koji je izrađen pre nekoliko godina izmenjen, kao i poskupljenje građevinskog materijala sa kojim smo se svi suočili od početka epidemije virusa Covid 19. Gradske vlasti nisu želele da ni u jednom pogledu umanje taj projekat, čak je u nekoj meri i unapređen, proširen što se tiče određenih kapaciteta, a sve kako bi Mačvanska Mitrovica dobila ne samo salu, već puno više od toga.

Osim fiskulturne sale u objektu će biti smeštene još i svlačionice sa toaletima i tuševima za dečake, devojčice i nastavnike/trenere, toalet za osobe sa invaliditetom, sparavarnica, tribine na dva nivoa sa 205 sedećih mesta, zatim kuhinja sa pomoćnim, pratećim prostorijama (magacinskim prostorom, prostorom za pranje sudova…), velika trpezarija kapaciteta 120 stolica, garderober, kabinet za tehničko obrazovanje, prostor za dnevni boravak, stan za domara sa radionicom.
Samardžić objašnjava da je samo fiskulturna sala površine skoro 1.000 metara kvadratnih, a biće pogodna za više dvoranskih sportova – košarku, odbojku, mali fudbal, tenis, gimnastiku, osim nje istakao je trpezariju, odnosno po potrebi restoran i salu za razne manifestacije i dešavanja, jer će u njoj vrlo lako i jednostavno moći da se montira bina, a s obzirom da će celokupan objekat biti nezavistan od nastavno – administrativnog dela škole, znači da će biti na raspolaganju i građanstvu, baš kao i sala.

Projektom je predviđena i izgradnja sanitarnih čvorova za posetioce, parterno uređenje, kao i parking ispred objekta.

Prema rečima zamenika objekat u Mačvanskoj Mitrovici biće za ponos Mačvanima. Izgradnja sale i svih projektom predviđenih prostorija predstavljaće kapitalan i jedan od najvećih projekata na teritoriji grada u narednom periodu. Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a zatim u 2023. će se pristupiti opremanju objekta i parternom uređenju. Po završetku svih radova Mačvani će dobiti jedan objekat na kojem će im mnogi pozavideti, objekat koji je mnogo više od fiskulturne sale i stoga je vredan čekanja. Lokalna samouprava kao jedan od prioriteta u svom radu ima ulaganje u obrazovanje, što i ovaj put čini, a svakako sa tom praksom nastavlja i u budućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *