NAJBOLJI DIPLOMIRANI STUDENTI U VOJVODINI NA PLAĆENOJ STRUČNOJ PRAKSI U POKRAJINSKIM INSTITUCIJAMA

Obrazovanje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o finansiranju stručne prakse u pokrajinskim institucijama za 11 najboljih studenata koji su u protekloj kalendarskoj godini diplomirali na fakultetima sa sedištem u AP Vojvodini, a koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bez radnog iskustva.

– Narednih godinu dana 11 najboljih diplomiranih studenata sa naših fakulteta koji su tokom studija imali prosečnu ocenu između 9,50 i 10,00 obavljaće stručnu praksu u pokrajinskim sekretarijatima, ustanovama i institucijama, koje će na taj način dobiti novi kvalitet. Cilj nam je zajednički – da budemo moderniji i uspešniji – i zbog toga je važno da najbolji budu sa nama, jer se u pokrajinskim institucijama donose odluke, prave strategije i planovi za razvoj našeg društva – istakao je Mirović poručivši stipendistima da je zato njihova uloga značajna u budućnosti.

Prema njegovim rečima, stipendisti će tokom godinu dana, koliko će trajati stručna praksa, dobijati 60.000 dinara mesečno.

Ova mera, koja se realizuje u cilju stručnog osposobljavanja najboljih diplomiranih studenata, sprovodi se drugu godinu zaredom, u okviru Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja u AP Vojvodini, koji je donela Pokrajinska vlada.

– Ovim programom uspeli smo da obezbedimo dvanaestomesečnu stipendiju za obavljanje stručne prakse, ali i da najboljim diplomiranim studentima damo priliku da znanje koje su stekli tokom studija primene u našim institucijama, kako bismo doprineli i unapređenju njihovog rada. Plan nam je da ovaj program realizujemo svake godine, jer to je odraz naše odgovornosti prema vrhunskim rezultatima koje stipendisti ostvaruju – rekao je predsednik Mirović, podsetivši na to da se program realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Nacionalne službe za zapošljavanje i visokoobrazovnih ustanova u Vojvodini.

Zahvalivši Pokrajinskoj vladi na ukazanoj prilici, Andriana Pavlović, diplomirana ekonomistkinja Ekonomskog fakulteta u Subotici sa prosečnom ocenom 9,61, koja će stručnu praksu obavljati u Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, istakla je da je ovaj program podrške veoma značajan jer je dobila šansu da stekne radno iskustvo koje je neophodno za budućnost.

U pokrajinskim organima i stručnim službama Pokrajinske vlade, kao i u javnim službama čiji je osnivač AP Vojvodina, stručnu praksu u 2022. godini obavljaće i Ana Đoković, diplomirana inženjerka pejzažne arhitekture, koja je studije na Poljoprivrednom fakultetu završila sa prosečnom ocenom 9,90, Nikola Kukić, diplomirani inženjer pejzažne arhitekture, koji je studije završio sa prosečnom ocenom 9,88, i Sofija Vla, diplomirana ekonomistkinja sa prosekom 9,58.

Plaćenu stručnu praksu dobila je i Lenka Istijanović, diplomirana turizmološkinja, koja je studije na Prirodno-matematičkom fakultetu završila sa prosečnom ocenom 9,86, Verica Grković, diplomirana hemičarka, koja je studije, takođe na PMF-u, završila sa prosečnom ocenom 10,00, Nikolina Perlić, diplomirana biološkinja, koja je isti fakultet završila sa prosečnom ocenom 10,00, kao i Jovana Brusin, diplomirana ekonomistkinja, koja je Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu završila sa najvišom prosečnom ocenom – 10,00.

Stipendisti su i Vladimir Papić, diplomirani filolog, koji je studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu završio sa prosečnom ocenom 9,98, Dejana Kopuz, diplomirana menadžerka, koja je studije turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu završila sa prosečnom ocenom 9,93, Svetlana Tepavac, diplomirana menadžerka, koja je, na istom smeru na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta studije završila sa prosečnom ocenom 9,91.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *