KUĆE NA SELU ZA ČETIRI PORODICE

Gradske vesti

Ministarstvo za brigu o selu, i ove godine je raspisalo Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Podnosioci prijave na javni konkurs su supružnici/vanbračni partneri, samohrani roditelj i mladi poljoprivrednik/ca koji ispunjavaju sve obavezno propisane uslove za učešće na javnom konkursu.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, na čijoj teritoriji se nalazi seoska kuća sa okućnicom, koju podnosioci prijave predlažu prilikom konkurisanja. Jedinica lokalne samouprave garantuje tačnost podataka i ispunjenost uslova koji se odnose na seosku kuću, te vrši procenu tržišne vrednosti nekretnine.

Kako ističu u Agenciji za ruralni razvoj, koja je zadužena za sprovođenje ovog konkursa kada su u pitanju porodice i kuće u mitrovačkim selima, i ove godine je veliko interesovanje mladih porodica za kupovinu kuće na selu.

Predat je veliki broj zahteva Ministarstvu, trenutno su odobrena četiri, a očekuju se i nova odobrenja, stoga iz Agencije pozivaju sve zainteresovane da što pre pronađu kuću na selu kako bi se na vreme krenulo u proceduru i blagovremeno podneli zahtevi.

Ovogodišnja prva četiri potpisana ugovora sa Minitarstvom su za supružnike Božu i Mirjanu Zeljković iz Laćarka (kuća u Ležimiru) i Aleksandru i Zorana Petkovića iz Manđelosa (kuća u Velikim Radincima), kao i za  vanbračne partnere Draganu Milovac iz Kuzmina i Branislava Zarića iz Laćarka (kuća u Kuzminu) i Milicu Jovanović i Miloša Belića iz Radenkovića (kuća u Radenkoviću).

U ime Grada Sremska Mitrovica potpisivanju ugovora u Palati Srbija prisustvovali su pomoćnik gradonačelnice Bogdan Kuzmić i direktorica mitrovačke Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *