POKRAJINSKA VLADA NASTAVLJA SA PODRŠKOM RADU CRVENOG KRSTA VOJVODINE

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas predsednika Crvenog krsta Vojvodine Dejana Ukropinu, povodom Nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja.

Na sastanku je bilo reči o realizovanim aktivnostima i akcijama Crvenog krsta, kao i o planovima za naredni period.

Dogovorena je isporuka paketa pomoći za izbeglice iz Ukrajine, kojih, prema evidencijama, na teritoriji Vojvodine ima oko tri hiljade. Paketi će biti obezbeđeni iz robnih rezervi AP Vojvodine.

Kako je istaknuto, u toku 2021. godine posredstvom Crvenog krsta Vojvodine, u okviru doborovoljnog davalaštva, prikupljeno je više od 50.000 jedinica krvi, program narodnih kuhinja kojim je obuhvaćeno 9.300 socijalno najugroženijih građana, za koje je pripremljeno 1,7 miliona obroka, realizovan je u 24 organizacije Crvenog krsta, obezbeđeni su paketi pomoći za 33.000 porodica, dok je zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade 564 dece iz socijalno ugroženih porodica boravilo na odmoru i oporavku.

S tim u vezi, predsednik Mirović je podsetio na to da su sredstvima Pokrajinske vlade obnovljene i opremljene ustanove Crvenog krsta i odmarališta za decu iz ugroženih porodica u Bačkoj Palanci, Bačkom Monoštoru i na Vršačkom bregu.

Predsednik je rekao da Vlada na čijem je čelu vodi odgovornu socijalnu politiku pružajući pomoć svima kojima je ona neophodna, najavivši da će danas biti otpremljen nov kontingent pomoći Eparhiji raško-prizenskoj.

U razgovoru je istaknuto da je cilj ovogodišnje kampanje Nedelje Crvenog krsta da poveže ljude kroz humanost i da podseti sve da svojim delom i angažovanjem mogu pomoći najugroženijima.

Zahvalivši Pokrajinskoj vladi na kontinuiranoj podršci, predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina rekao je da su volonteri baza njihove organizacije, bez kojih ne bi bili u prilici da realizuju aktivnosti, poručivši da o njihovom doprinosu govori podatak da je tokom 2021. godine bilo angažovano 3.700 volontera koji su društvenoj zajednici poklonili 411.000 časova angažmana.

Sastanku je prisustvovao i sekretar Crvenog krsta Vojvodine Boško Mitrašinović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *