VISOKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA ZA VASPITAČE I POSLOVNE INFORMATIČARE “SIRMIJUM” OTVORILA VRATA BUDUĆIM STUDENTIMA

Gradske vesti

Visoka škola srukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare “Sirmijum” iz Sremske Mitrovice ima dugu tradiciju i 26. maja obeležiće 60 godina svog postojanja. Tim povodom škola otvorila je svoja  vrata budućim strudentima. 

Prema rečima direktora, Dejana Savičevića, škola je u poslednje vreme unapredila sistem svog poslovanja, pa su studentima danas na raspolaganju tri studijska programa. 

“U našoj školi egzistiraju tri strudijska programa. Jedan je vezan za vaspitače dece predškolskog uzrasta, drugi za strukovnog poslovnog informatičara, a treći isto veoma značajan, koji nije još uvek dovoljno zaživeo i koji nije dovoljno ispromovisan je smer strukovna medicinska sestra”, rekao je Savičević i dodao da će se promotivne aktivnosti nastaviti i u narednom  periodu. 

U sklopu Otvorenih vrata predstavljen je i projekat “Informatička pismenost mladih u Sremskoj Mitrovici”, koji se realizuje u saradnji sa mitrovačkom Kancelarijom za mlade.

Reč je o projektu u oviru kojeg će mladi sa teritorije Grada imati mogućnost da se obuče za izradu web sajtova, za rad u fotošopu i da savladaju rad na računaru. 

Edukacija  polaznika realizovaće se u prostorijama Visoke škole “Sirmijum”.

Obuke počinju u junu i trajaće tri meseca, a nakon završene obuke polaznici dobijaju setifikate.

Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *