PROJEKAT “ODVAJANJE KUĆNOG OTPADA” PREDSTAVLJEN U GRADSKOJ KUĆI

Gradske vesti

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je prezentacija projekta “Odvajanje kućnog otpada”, čiji je cilj povećanje stope reciklaže. 

Projekat je predstavila Tamara Milković, portparol JKP “Komunalije”, koja je tom prilikom istakla da je Sremska Mitrovica prepoznata kao  jedan od najuspešnijih gradova u kojima se vrši primarna separacija otpada i da će iz tog razloga, u ponedeljak 30. maja na mitrovačkom Gradskom trgu biti realizovana manifestacija “Zelena nedelja”, kojom će ovaj važan projekat biti zvanično i započet. 

“Imamo veliku čast, tog dana će nas posetiti delegacija Evropske unije, ambasador, ambasada Kraljevine Švedske, predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva finansija”, rekla je Milković i dodala da poziva sve svoje sugrađane da se pridruže. 

30. maja sa početkom u 11 časova, na Trgu Ćire Milekića biće organizovane zanimljive takmičarske igre,  za učenike osnovnih škola sa teritorije Grada, koje će biti vezane upravo za temu separacije otpada. 

Važno je napomenuti da će kroz realizaciju ovog projekta, a kroz investicije Evropske unije, u narednom periodu, Sremska Mitrovica dobiti 2 vozila za prikupljanje odvojenog otpada, više od 7500 plavih kantu, za individualna domaćinstva, 133 kontejnera za odlaganje papira, plastike i metala i 112 kontejnera za sakupljanje stakla. 

Projekat sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz pomoć Evropske unije i Vlade  Kraljevine Švedske. Partneri su Grad Sremska Mitrovica i Regionalna deponija “Srem – Mačva”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *