ŠEST DECENIJA POSTOJANJA VISOKE ŠKOLE SIRMIJUM

Gradske vesti

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ obeležila je 60 godina postojanja. Nastala je kao Učiteljska viša škola, Mitrovčanima najprepoznatljivija je kao Pedagoška akademija, a novim smerovima i programima pokazuje da ide dobrim putem transformacije upravo u Akademiju strukovnih studija, koja u planu ima implementaciju i kratkih studijskih programa koji će obučiti studente za direktan rad u privredi.

Pokrajnski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević prisustvovao je svečanoj akademiji i istakao da ovakve škole, kakvih je pet u Vojvodini, svojim studijskim programima oslikavaju realne potrebe društva.

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ trenutno broji 502 studenta na sedam studijskih programa i to na dva nivo studija i dva obrazovna naučna polja. Sa najavljenim novim smerovima dokazuje da ide i dobrim putem transformacije u akademiju strukovnih studija koja u planu ima implementaciju novih tzv. kratkih studijskih programa koji će obučiti studente za direktan rad u privredi što je izuzetno značajno za Sremsku Mitrovicu koja se ubrzano razvija u svim društvenim sferama, posebno u oblasti ekonomije i privrede.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *