MITROVAČKI FLAUTISTI NIŽU USPEHE

Obrazovanje

Flautisti Sremske Mitrovice odlikovani zlatnim medaljama i peharima.

U sredu 1.juna na svečanom završnom koncertu najuspešnijih učesnika prestižnog takmičenja “Zemun international music competition” u Zemunu nastupila su tri učenika Muzičke škole ”Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice. Luka Halilović, učenik nastavnika Irene Milić, Una Brkljač i Irena Panić, učenice nastavnice Jelene Vlaović, osvojili su prve nagrade sa maksimalnih 100 poena i titule Laureata-pobednika svoje kategorije i tako zaslužili čast da nastupe na ovom koncertu.

Tim nastupom zaokružili su takmičarsku sezonu mladih mitrovačkih flautista za školsku 2021/2022. godinu.

Uz ova tri učenika još nekoliko učenika nastupilo je u periodu od novembra do maja meseca na 14 takmičenja, osvojivši 53 nagrade, od toga 42 prve i čak 14 titula Laureata. Najuspešniji su bili Irena Panić sa osvojenih sedam prvih nagrada, od toga pet titula Laureata, Una Brkljač sa osvojenih sedam prvih nagrada, od toga četiri titule Laureata, Ana Prokić sa osvojene tri prve nagrade, učenice klase Jelene Vlaović.

Isidora Kozlina, učenica srednje muzičke škole osvojila je osam prvih nagrada, od toga dve titule Laureata i jednu drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju, Jovana Jovanović pet prvih nagrada, od toga je jednom bila pobednik svoje kategorije, Valentina Sarka sa osvojene četiri prve nagrade, učenice su u klasi Tatjane Miljković.

Luka Halilović sa osvojenih pet prvih nagrada, od toga dve titule Laureata i on učenik je klase Irene Milić.

Uz temeljnu pripremu i podršku tri nastavnice flaute, i nesebičnu podršku roditelja ovih učenika uspehu je znatno doprineo rad klavirskih saradnika. Učenike su pratili Aleksandar Cundra i Damjana Ćuk.

Osim takmičenja učenici su vredno nastupali na koncertima u Šidu, Rumi, Šapcu, Beogradu, Zemunu i Sremskoj Mitrovici. Isidora Kozlina je održala solistički koncert u Šapcu, Luka Halilović u Sremskoj Mitrovici, a u junu će Isidora Kozlina i Irena Panić takođe imati solističke koncerte u Sremskoj Mitrovici.

Kao krunu ovogodišnjeg rada mladi flautisti održaće završni koncert 14.juna u Lapidarijumu Muzeja Srema sa početkom u 19 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *