PRIRODA U GRADU – BUDIMO ODGOVORNI PREMA PČELINJIM ZAJEDNICAMA KREIRAJUĆI MALE MEDONOSNE OAZE U SVOM VRTU ILI TERASI 

Reportaže

Preko 18.500 zaposlenih u Pernod Ricardu pridružuju se svojim lokalnim zajednicama kako bi pomogli u zaštiti i obnavljanju prirode i biodiverziteta 16. juna svi zaposleni u Pernod Ricardu iz celog sveta posvetiće dan učenju, deljenju i pozitivnom i značajnom uticaju u svojim zajednicama. Prvi put pokrenut 2011. godine, Dan odgovornosti je dan u godini posvećen našoj mapi puta za održivost i odgovornost do 2030. godine pod nazivom „Good Times from a Good Place“ („Dobra vremena sa dobrog mesta“), i kreiranju stvarnog uticaja na zajednicu. Ove godine fokus je na pomoći u zaštiti i obnavljanju prirode i
biodiverziteta, u skladu sa posvećenošću Pernod Ricarda negovanju životne sredine.

Veran svojoj viziji „Createurs de Convivialite“ („Kreatori druženja“), Pernod Ricard veruje da nas zajednički rad inspiriše i čini jačim. Zbog toga se sve kompanije u okviru Pernod Ricard Grupe udružuju sa lokalnim partnerima i dobrotvornim organizacijama kako bi učili od njih i radili na raznim projektima razvoja zajednica. Od sadnje drveća u zaštićenim prirodnim zonama i renoviranja urbanih zelenih površina do sakupljanja otpada sa plaža i reka, deseti Dan odgovornosti ima za cilj da pomogne zaposlenima da shvate važnost prirode oko sebe, dok doprinose konkretnim projektima zaštite prirode, u blizini svojih kancelarija ili proizvodnih postrojenja.

Aleksandar Rikar, predsednik i izvršni direktor Grupe je izjavio: „Misija naše kompanije je da kreiramo posebne trenutke druženja, i donesemo „Good Times from a Good Place“. Deseti Dan odgovornosti je savršena demonstracija kako našu viziju oživljavamo zajedno sa našim zaposlenima širom sveta. Nakon dve godine tokom kojih nismo mogli da održimo Dan odgovornosti, oduševljeni smo što možemo da „zasučemo rukave“ i vratimo se u naše zajednice da odigramo svoju ulogu u pravom duhu druženja. Kao „Createurs de Convivialite“, svi mi imamo ulogu u izgradnji održivijeg i odgovornijeg sveta.”

„Tokom pandemije, nastavili smo da ubrzavamo našu mapu puta održivosti & odgovornosti, negujući
svaki predeo u kojem imamo proizvodnju i njegov biodiverzitet. Svi naši proizvodi potiču iz prirode i
oslanjamo se na ekosisteme koji dobro funkcionišu, kako bismo nastavili da proizvodimo naše kultne
brendove sada i za generacije koje dolaze. Zato radimo ruku pod ruku sa našim poljoprivrednicima i
dobavljačima na implementaciji održivih i regenerativnih praksi u predelima u kojima imamo proizvodnju. Kroz Dan odgovornosti, osiguravamo da naši zaposleni razumeju važnost očuvanja prirode za naše poslovanje i za zajednice oko njih“, dodaje Vanessa Vright, glavni direktor za održivost Grupe. 


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *