SUTRA TURNIR U BASKETU U LAĆARKU

Sport

Nakon šestogodišnje pauze ponovo se igra basket turnir u Laćarku, pa će se tako u subotu, 23. jula, na igralištu u Sremskoj ulici 16 ekipa boriti za vredne novčane i robne nagrade.

Jedan od organizatora turnira Nebojša Bojić kaže da je vrlo zadovoljan interesovanjem ekipa za učešće u turniru i da je cilj organizovanja pre svega ponovo okupljanje ljubitelja basketa u jednom od najvećih sremskih sela.

– Posle dužeg vremena nas nekoliko momaka iz sela, entuzijasta odlučili smo da ponovo organizujemo turnir u basketu u Laćarku. Pre nekih 6-7 godina laćarački turnir je bio jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih u Srbiji, a u prilog tome govori i činjenica da su na turniru učestvovali veliki i poznati igrači, kao što je to na primer Mihailo Vasić, naš reprezentativac i svetski šampion. Za razliku od tada, za sada nam je cilj samo da vratimo basket na naše ulice, jer nekada se u selo stalno čulo udaranje lopte od beton, a odavno tog karakterističnog zvuka više nema – kaže Bojić.

On ističe da se pored njega u organizaciju turnira uključio i internacionalni košarkaš Miodrg Mirčeta, kao i još nekoliko prijatelja u nadi da će Laćarak ponovo biti mesto okupljanja basketaša.

– Odrastao na košu u Sremskoj ulici i njemu se uvek i rado vraćam. Poslednjih šest godina igram u inostranstvu i odmah po završenoj sezoni dođem u svoje selo. Nekada se na tom terenu basket igrao stalno, tu smo “visili” dan i noć, a sada tamo, što se kaže kod nas, nema žive duše i meni je to poražavajuće i tužno. Teško je gledati mesto na kome si odrastao kako propada i polako se zaboravlja, a i nema nikakvih naznaka da će se pojaviti neki novi basketaši – iskren je Mirčeta.

Internacionalac ističe da je upravo to stanje bila inicijalna kapisla da se ponovo pokrene turnir, za koji veruju da će animirati ljubitelje basketa, privući mlađe generacije, a one starije razmrdati i “probuditi”. Početak prve utakmice zakazan je za 17:00 časova, dok će izvlačenje parova biti realizovano nešto ranije, odnosno od 15:30 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *