DVODNEVNI SEMINAR FUDBALSKOG SAVEZA VOJVODINE ODRŽAN U SREMSKOJ MITROVICI

Sport

U Sremskoj Mitrovici održan je dvodnevni seminar za delegate i sudije sa liste Vojvođanskih fudbalskih liga za takmičarsku sezonu 2022/2023.

U toku seminara prvog dana je održano testiranje, dok je drugi dan bio rezervisan za fizičku proveru. Učesnicima su se na prijemu u Gradskoj kući obratili načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, koji im je poželeo sreću u predstojećoj sezoni, kao i Goran Drača, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine, Cvijić Miodrag, generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine i generalni sekretar Sudijske organizacije Vojvodine Branko Pavlović, koji je i rukovodio seminarom.

Kako je rekao Goran Drača, ova planska aktivnost koja se odvija svake godine pre početka takmičarske sezone, kada se vrši fizička provera sudija, njihovo testiranje, kao i testiranje delegata, predstavlja pripremu za narednu sezonu, kako bi ona počela u skladu sa prohtevima Fudbalskog saveza.

Cilj ovog seminara je edukacija delegata i sudija putem predavanja i DVD materijala FSV, FSS i UEFA, uz to jedinstvena primena Pravila igre, kao i provera pripremljenosti sudija za obavljanje dužnosti na utakmicama Vojvođanskih fudbalskih liga, što uključuje zdravstvene sposobnosti i i fizičku spremnost. Takođe, izvršena je i provera teoretske spremnosti delegata i sudija.

Učesnici seminara su po njegovom završetku imali priliku da se bolje upoznaju sa Sremskom Mitrovicom, obilaskom Muzeja Srema.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *