MITROVČANI PIJU KVALITETNU VODU

Gradske vesti

Mitrovčanu piju ispravnu i kvalitetnu vodu, zaključak je sa današnje konferencije koja je održana u Gradskoj kući. 

Konferenciji su prisustvovali stručnjaci i predstavnici Javno komunalnog preduzeća „Vodovod“ i Zavoda za javno zdravlje Sremsa Mitrovica, a konferenciju je otvorila gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Ona je tom prilikom naglasila da je vodosnabdevanje uvek aktuelna tema, kao i kvalitet vazduha i da su to teme koje interesuju građane Mitrovice, te o tome treba govoriti  kako ne bi došlo do nerazumevanja i zabune. 

Važno je napomenuti da je put vode do korisnika izuzetno dug. U odeljenju za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica uzorkovanje vode se vrši akreditovanim metodama. Voda se doprema u laboratoriju na ispitivanje kvaliteta prema jasno definisanom Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Nakon toga dobijaju se konačni rezultati i daje se stručno mišljenje. 

Onog momenta kad specijalista higijene sve završi, izveštaji se dostavljaju „Vodovodu“ i sanitarnoj inspekciji.

Tokom toplog i sušnog leta, mitrovački „Vodovod“ je ka svojim korisnicima potisnuo čak 400 litara vode u sekundi. „Vodovod“ i Zavod za javno zdravlje zajedničkim snagama rade na kontroli kvaliteta vode i poručuju svojim sugrađanima da se ne brinu, jer je voda koju piju izuzetnog kvaliteta. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *