ZA USPEŠAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE DONACIJA ROTARI KLUBA

Gradske vesti

Osnovne škole u Sremskoj Mitrovici i ove godine dobile su dronove i mBot robotiće koji će se koristiti u nastavi informatike. Ova vredna donacija deo je akcije pomoći Rotari kluba osnovnim školama, koja se realizuje kroz projekat „Za lepšu školu”, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Kroz ovaj projekat sve osnovne škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica dobile su bespilotne letelice, dronove i mBot robotiće namenjene učenicima petog i šestog razreda sa ciljem unapređenja informatičke i digitalne pismenosti kroz učenje programskih jezika u skladu sa Nastavnim planom i programom informatike za učenike petog i šestog razreda.

U sklopu ove akcije, predstavnici Rotari kluba Sremska Mitrovica posetili su Predškolsku ustanovu “Pčelica”, objekat “Đurđevak” i tom prilikom donirali mobilni nameštaj i IKT opremu.

Rotari klub Sremska Mitrovica, u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama svake godine organizuje niz humanitarnih akcija.

Neke od njih već su postale tradicija, te iz iz ove organizacije  poručuju da će se slične akcije nastaviti i u narednom periodu. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.