IZ POKRAJINE SREDSTVA ZA ŠKOLU U ZASAVICI

Gradske vesti

Pokrajinska vlada izdvojila je danas 59,8 miliona dinara za izgradnju prečistača za vodu u Bačkom Novom Selu, u opštini Bač, čime će biti rešen problem snabdevanja meštana tog sela pijaćom vodom.

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneto je i rešenje da se Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ usmeri 48,9 miliona dinara za rekonstrukciju postojećeg sistema grejanja u banjskom kompleksu.

Zamenom starog sistema biće obezbeđeno dugoročno, stabilno, ali i energetski efikasno grejanje, s obzirom na to da se procenjuje da će novi sistem smanjiti troškove grejanja i do 50 posto. Inače, u Banji „Rusanda“ pacijenti se leče stacionarno i ambulantno. Banja raspolaže sa 306 bolničkih kreveta. Na godišnjem nivou stacionarno se leči 5.376 pacijenata, ambulantno 9.816, dok je broj pruženih ambulantnih usluga 129.084.

Pokrajinska vlada donela je i rešenje da se izdvoji ukupno 25,2 miliona dinara za obnovu terena i opremenje sportskih objekata u nekoliko gradova i opština u Vojvodini. Sredstva su namenjena za sanaciju sportskih terena i tribina u okviru „Špicer bašte” u Beočinu (10,6 miliona), zatim za investiciono održavanje sportskog terena na „Partizanu” u Bačkoj Palanci (6 miliona), za radove na sportskom školskom terenu u Izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici (5,9 miliona), kao i za opremanje gradske gimnastičke sale u okviru Sokolskog doma u Subotici (2,7 miliona dinara).

Gerontološkom centru Bačka Palanka usmereno je 5,5 miliona dinara za opremanje kuhinje i za nabavku nameštaja za sobe korisnika i dnevni boravak.

Nabavkom neophodne opreme obezbeđuje se kvalitetnija usluga smeštaja korisnicima u toj ustanovi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *