OTKRIVENI SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJI

Gradske vesti

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, prilikom pojačane kontrole saobraćaja proteklog vikenda, otkrili su ukupno 487 saobraćajnih prekršaja, među kojima 158 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 84 prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom, 78 prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola i dva pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i 37 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona.

Saobraćajna policija je presretačem zaustavila četrdesetšestogodišnjaka koji je vozio „pasat“ brzinom od 165 kilometara na čas i dvadesettrogodišnjaka koji je vozio „bmv“ brzinom od 168 kilometara na čas, na putu Sremska Mitrovica – Ruma, gde je dozvoljeno 80. Prekršajni sudija je obojici izrekao novčane kazne od 105.000 dinara i zabranu upravljanja automobilom osam meseci.

Na području Sremske Mitrovice, dvadesetosmogodišnji vozač „forda“ je, sa 2,33 promila alkohola u organizmu i bez vozačke dozvole, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povređenih osoba. Nakon zadržavanja do 24 časa i privođenja prekršajnom sudiji, za prekršaj nasilnička vožnja, određena mu je novčana kazna od 165.000 dinara i 308 časova rada u javnom interesu.

Policija je u Rumi otkrila pedesettrogodišnjeg vozača „kie“ sa 2,51 promila alkohola u organizmu, a u Staroj Pazovi četrdesetogodišnjeg vozača „sitroena“ sa 1,93 promila.

U Šidu su zaustavljeni četrdesetogodišnjak koji je upravljao „bmv“ sa 1,99 promila alkohola i pedesetosmogodišnji biciklista sa 2,43 promila alkohola u organizmu.

Patrola je u Rumi zatekla devetnaestogodišnjaka koji je upravljao „renoom“ pod uticajem kanabisa i amfetamina, a u Pećincima dvadesetsedmogodišnjeg vozača „fijata“ koji je vozio pod dejstvom kanabisa i bez vozačke dozvole.

Nakon zadržavanja, ovi vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise kako ne bi ugrozili ni svoju, ni bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju, stoji u saopštenju sremske policije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *